Macht & Control-freaks

Ik kan veel vertellen over de façade en huichelarij van mensen die werkzaam zijn binnen de muren van de psychiatrie en geestelijke gezondheidszorg. Tussen 2009 en 2015 heb ik veel ervaringen opgedaan.

Maar of het nu gaat om een kleuterleidster, een psychiater of een hoge rechter. In alle gevallen compenseren zij hun kinderlijke machteloosheid in hun autoritaire functie.

In de boeken van Gaby Stroecken lees ik dat ouders bij het jonge kind strijden om de macht die zij aan hun ouders hebben verloren.

Tot de tijd dat iemand gevoeld heeft hoe hij of zij als klein kind folteringen heeft moeten overleven om een volgzaam individu van hen te maken hoeven we niets van deze mensen te verwachten als het gaat om empathie en respect voor iemands behoeften aan vrijheid en autonomie.

Want dan zullen deze gemartelde kinderen in hun volwassen lijf het concentratie kamp dat hun ouders voor hen creëerden kopiëren in hun ideeën van een ´juiste of goede´ samenleving. Een samenleving die doorspekt is met zogenaamde regels en wetten waarin de natuurlijke vrijheid en mensenrechten in de loop van de jaren langzaam afgebouwd worden. Dit is de fatale kringloop.

Advertenties

Over Jim van der Wal

Gnostic & Musician
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s